הופעה בחו"ל – נשמע חלום, אבל …יקר. אז זהו שמסתבר שלא תמיד זה יקר, וזה בהחלט יכול להיות שילוב של כיף גדול בעלויות סבירות. הטרנד הזה של טיסה לשם הופעה בחו"ל וחזרה מהירה, תפס מאוד בשנים האחרונות – כאן במדריך תמצאו כל מה שצריך לדעת על הופעה בחו"ל ואיך לחסוך במחירי הטיסות
הקיץ עמוס בהופעות מוזיקליות בישראל, כשהמחירים עלולים להיות גבוהים עד מרחיקי שחקים. רוצים לראות את בריטני ספירס בהופעה? תשלמו החל מ-340 שקלים לכרטיס לדשא ועד ל-1,100 שקלים לכרטיס VIP. אם חשקה נפשכם בהופעה של רדיוהד תידרשו לשלם 425-479 שקלים לכרטיס, תלוי אם הספקתם לרכוש אותו במכירה המוקדמת. כמובן שיש הופעות זולות יותר, עם מחירים של כ-200-300 שקלים לכרטיס, אבל התמונה הכללית היא די יקרה. האם זה נכון גם במקרה של הופעות בחו"ל?
בתנאים האלה, לא מעט ישראלים המטיילים באחת המדינות בחו"ל מעוניינים לרכוש כרטיס להופעה שם. אצל חלק – לרוב המעריצים ה"שרופים" יותר – הטיסה מראש תיעשה בהתאם למועד ההופעה, שתעמוד במרכז הנסיעה. אחרים טסים בכל מקרה ורוצים לנסות "לתפוס" איזו הופעה שווה שיש שם. החדשות המעודדות הן שבדרך כלל תצטרכו לשלם על הופעות בחו"ל פחות מאשר בארץ, אבל זה תלוי בהמון פרמטרים ומשתנה בהתאם לאמן ולסוג ההופעה. אספנו עבורכם מספר טיפים לחיסכון.
ממי קונים כרטיסים?
כרטיסים עבור הופעות בחו"ל זמינים להשגה בלא מעט דרכים בעידן האינטרנט, לצד האופציה המסורתית של להגיע לקופות במקום האירוע כמה שעות או ימים לפני ולרכוש את הכרטיסים שנותרו במחירי קופה. במקרים האלה יכול להיות שהמחירים שתקבלו באמת יהיו משתלמים יותר – כמה עשרות אירו או דולר – אבל מנגד יש כאן סכנה די מוחשית שלא יהיו כרטיסים. יש אמנים מהטופ העולמי שעורכים הופעות אינטימיות, לסדר גודל של כמה אלפי או אפילו מאות צופים בלבד, כך שסביר להניח שיהיה קשה למצוא להם כרטיסים ברגע האחרון.
בעת הרכישה
שימו לב לאמצעי התשלום, העדיפו תשלומים ופייפאל
עו"ד שלומית אקווה מאמון הציבור מזהירה: "במידה שהאתר מבקש לשלם בהעברה בנקאית, הדבר חשוד ויש להימנע מכך. אם יש אפשרות לשלם בתשלומים, זה תמיד עדיף, כך אם משהו לא מתנהל כשורה, ניתן להפסיק את המשך התשלומים ולהימנע מהפסד כבד יותר. בייחוד מומלץ לבחור באמצעי תשלום דוגמת פייפל, בהם ניתן לבטל בקלות יחסית את התשלום, אם השירות לא ניתן כמובטח".
חבילות ההופעות: האם הן משתלמות?
לא מזמן ערכנו עבורכםסקירה של חבילות הספורט, שהן פופולאריות מאד בקרב ישראלים. חברות התיירות מציעות חבילות מקבילות להופעות מוזיקליות, המבוססות על אותו רעיון: שהות בת מספר ימים ביעד כלשהו, לרוב באירופה, כשהחבילה כוללת טיסה, מלון וכרטיס כניסה להופעה. המחירים לחבילות שכאלה הם בדרך כלל כ-700-800 אירו, אבל זה משתנה בהתאם למאפייני החבילה וכמובן שגם פרטי ההופעה.
חברות התיירות המרכזיות מספקות חבילות כאלה, לרוב מספר מצומצם של חודשים או שבועות לפני ההופעה (להבדיל מחבילות נופש "רגילות" אותן ניתן לרכוש גם חודשים ארוכים לפני, כאן החבילות הן מאוחרות כי לפעמים הופעות נקבעות מאוחר). בחודש יולי 2017 מצאנו נכון לתחילת יוני מספר חבילות בנות כ-4-5 ימים לרוב. רד הוט צ'ילי פפרס ברומא (החל מ-829 אירו), U2 בברצלונה (החל מ-849 אירו), פיל קולינ בפריז (החל מ-699 אירו) ואפילו חבילה עם שתי הופעות במינכן – של קולדפליי ודפש מוד (החל מ-929 אירו). בוואלה טורס! היו חבילות לאותה הופעה של U2 בברצלונה במחיר מעט זול יותר (החל מ-799 אירו), לצד חבילות הופעות נוספות במחירים של כ-700-900 אירו.
לצד חברות התיירות ה"רגילות" יש בשדה המשחק הזה שחקנים נוספים. חברת Tikair למשל מאפשרת לרכוש חבילת להופעות רבות (לצד משחקי כדורגל ואטרקציות נוספות), אם כי המחירים לא מפורטים באתר האינטרנט שלה. חלק מהחברות מתמחות רק בתחום המוזיקה. אתר On Tour מציעה חבילות שהיו בבדיקה שלנו מעט זולות יותר מאשר הדוגמאות שהבאנו מעלה – כ-500-800 אירו – אם כי חלק מהחבילות היו לפרק זמן קצר יחסית, שלא בטוח שיאפשר למצות את העיר בה נערכת ההופעה.
האם זה משתלם ביחס לאפשרות רכישת הכרטיסים של הופעות בחו"ל בנפרד? האמת היא שקשה מאד לדעת, כי לכל מקרה יש חוקים משלו. זה תלוי גם בזמינות של הכרטיסים להופעות, כי לפעמים יש מספר מצומצם של כרטיסים שמקשה על רכישתם בדרכים אחרות אם נזכרים מאוחר (או לפחות מייקר את המחיר).
כך תוזילו את העלויות
בלי קשר לסוג החבילה או לאופן בו אתם רוכשים את הכרטיס, יש מספר כללי יסוד שחוזרים ברוב המקרים. הראשון הוא שככל שהאמן הוא בעל שם גדול יותר כך המחירים להופעה שלו צפויים להיות גבוהים יותר. מהניסיון שלנו בדרך כלל הם לא בשמיים גם כך, אם משיגים את מחירי הקופה, אבל קחו בחשבון שעל הופעות נחשבות תשלמו יותר.
המשתנה הנוסף שנכנס למשוואת המחיר של הופעות בחו"ל הוא המיקום שלכם בבמה/באצטדיון. מן הסתם, ככל שמדובר במקום נחשק שקרוב יותר לבמה כך המחיר צפוי לעלות. כרטיסי דשא יהיו בדרך כלל מהקטגוריות הזולות ביותר. מצד אחד אלו הם כרטיסי עמידה שלא יתאימו לכולם (אנשים מבוגרים יתקשו בכך), אבל מצד שני אם מגיעים מוקדם ניתן להיות קרובים מאד לבמה. כרטיסים ביציע יכולים להיות קרובים או מרוחקים, כשבדרך כלל הם משתנים פר יציע או אפילו מושב. שימו לב שבדרך כלל החבילות המובנות של חברות התיירות כוללות כרטיס בסיסי יחסית – למשל כרטיס דשא – כשניתן לשדרג את הכרטיס תמורת כמה עשרות אירו/דולר. בדקו תמיד מהו הכרטיס שאתם מקבלים, כשאם אתם נוסעים מספר אנשים הדגישו לאנשי החברה שאתם רוצים לשבת ביחד, ובדקו זאת בכרטיסים שאתם מקבלים.
היי, זו תגובה.
כדי לשנות, לערוך, או למחוק תגובות, יש לגשת למסך התגובות בלוח הבקרה.
צלמית המשתמש של המגיב מגיעה מתוך גראווטר.